Ett finskt bolag, Ella Fashion, har lanserat ett digitalt provrumssystem. Tekniken sägs revolutionera personalens arbete och kundens beteende i provrummen.

Tekniken kallas Ella Fittingroom-system. Systemet bygger på touchskärmar i varje provrum. Ella Fasion skriver i ett pressmeddelande skärmarna har flera funktioner:
De kan användas för att kalla på personalen, att välja olika storlekar och färger eller att kontrollera produkttillgängligheten, se föreslagna relaterade varor baserat på vad de köpt hittills, samt att få tillgång till ytterligare information om varumärket, kundklubben och eventuella personliga erbjudanden.

Systemets huvudsyfte beskrivs som en möjlighet att erbjuda kunderna ett personligt butiksbiträde med bara en knapptryckning. Detta ska förbättra kundens shoppingupplevelse och frigöra tid för personalen, som istället kan koncentrera sig på mer produktiva arbetsuppgifter.

Ella Fittingroom fungerar i exklusiv kombination med EllaFashions elektroniska prislappslösning för kläder – digitala etiketter skapade med e-papperteknik.
De integrerade tekniklösningarna ska enligt bolaget ge flera fördelar:
Den främsta är att Ella fashion-etiketterna och Ella fittingroom är anslutna till återförsäljarnas lager. Därigenom går det att se vilka produkter som ger bäst och sämst resultat baserad på provrumsbeteenden och undersöka anledningen till detta. De kan se vad kunderna provar, vad kunderna provar men inte köper, samt hur ofta varje lagerenhet returneras eller byts. PÅ det viset kan återförsäljarna upptäcka mönster som kan indikera att det finns något som gör produkten impopulär, exempelvis felaktiga storlekar eller dåligt material.
Återförsäljarna har möjlighet att implementera sin egen varumärkesstrategi i ett beprövat användargränssnitt, vilket innebär att alla Ella fittingRoom-appar är olika. På så sätt kan modeåterförsäljare behålla det som gör dem unika.
Systemet har även en antistöldfunktion som är programmerd för att beräkna och rapportera ovanligt beteende i provrummet, som att någon kommer in med ett stort antal exemplar av samma produkt eller med flera olika storlekar av samma produkt, som XS till XL. På samma sätt upptäcker systemet om det är en blandning av kläder för män, kvinnor och barn som tagits med in i provrummet. I sådana fall kan systemet larma personalen om detta.
Minna Nurmisalo, Project & Marketing Manager på MariElla Labels Oy som ligger bakom innovationen, framhåller att Ella fittingroom gör kundservicen snabbare, enklare och mer precis och att det optimerar personalens tid och lagerhanteringen, samt att det kan hjälpa återförsäljare att fatta mer informerade, strategiska beslut.

http://www.dagenshandel.se/nyheter/modebutikernas-provrum-blir-interaktiva/

Contact Us

We are happy to help you, send us your message.


1500 characters left